#FWspotlight: Joe Browns

(Suomeksi alla)

I was asked by Fashion World, if I’d like to create an outfit using Joe Browns items. Now let me be honest, my first instinct was to politely decline, as Joe Browns has definitely not been my type of brand in the past. But I did have a look at the new range before replying, and it surprised me. It is still mostly not my type of brand.. too many crazy prints and hanky hems going on, but they had a few items that I really did like – and those are the ones I went for. And I ended up creating two outfits instead of one, a more relaxed one and more ladylike one.

The jeans are very versatile, so I used them in both of my outfits. I sized up in them to get a loose and comfy look, and I did succeed in that. The coat is very beautiful (and actually size down if you get it), but sadly I don’t know if it will get worn enough, as like you know, this kind of ladylike is not really my style ;).

The jumper is lovely and relaxed, and the colour is gorgeous. I teamed it up with the jeans and a pair of trainers, and I think this look would be nice for drinks with friend at the pub in a summer evening :).

Coat / Takki*: 24, Joe Browns via Fashion World (EU link) | Top / Paita*: XL, Zizzi (similar) | Jeans / Farkut*: 30, Joe Browns via Fashion World (EU link) | Heels / Korkkarit*: Claire Richards via Fashion World | Necklace / Kaulakoru: Primark (similar) | Lipstick / Huulipuna: Maybelline Color Sensational Vivids in Pink Pop

Jumper / Villapaita*: 26/28, Joe Browns via Fashion World | Jeans / Farkut*: 30, Joe Browns via Fashion World (EU link) | Trainers / Lenkkarit*: Hi-Tec | Clutch / Laukku*: Accessorize (similar) | Necklace / Kaulakoru*: Dorothy Perkins | Lipstick / Huulipuna*: Lord & Berry Intensity Lipstick in Natural

Fashion World (joka ei valitettavasti toimita Suomeen, mutta takkia ja farkkuja saa Simply Be:n EU-sivustolta, ja olen lisännyt linkit kuvien alle) kyseli, jos minua kiinnostaisi kasata asu Joe Browns-tuotteista. Joo, ihan rehellisesti sanottuna ensimmäinen ajatukseni oli kieltäytyä kohteliaasti, sillä Joe Browns ei ole aiemmin ollut yhtään makuuni oleva merkki. Päätin kuitenki kurkata uusimpia tuotteita ennen päätöksen tekoa, ja olin positiivisesti yllättynyt. Joe Browns ei edelleenkään todellakaan ole lempparini.. ihan liikaa kreisejä printtejä ja kamalia helmoja, mutta nyt heillä oli myös tuotteita joista pidin – ja nämä tuotteet näet tässä postauksessa. Ja en päätynytkään kasaamaan yhtä asua, vaan kaksi, rennomman ja ‘leidimmän’.

Nämä valkoiset farkut on tosi monipuoliset, ja käytin niitä kummassakin asussa. Otin niistä normaalia isomman koon, jotta ne olisivat rennot ja mukavat. Takki on mielestäni kyllä kaunis, mutta valitettavasti en tiedä tuleeko sitä käytettyä.. Mun yleinen tyyli kun ei ole ihan näin leidiä ;).

Villapaita on ihanan rento, ja väri on mieleeni. Yhdistin siihen nuo farkut ja lenkkarit, sopiva asu kesäillan pubi-reissulle kavereiden kanssa :).

* denotes a gifted item / * tuote blogin kautta saatu

%d bloggers like this: