Masculine vs Feminine

(Suomeksi alla)

Past week I got to thinking about how I use menswear and masculine items in my own style, and my first thought was to say that I don’t really use them at all. Then I realised that something like bomber jackets originates from menswear, and I’m sure you all know how much I love my bombers, haha! I also wear Toms shoes a lot, and I have found perfect boyfriend jeans, and how about the sleeveless boyfriend blazer I wore a few posts ago? If I wear a watch, I love the chunky ice watch-type of watches, and I have also fallen in love with a lot of trainers lately. So actually there’s quite a lot of menswear going on in my wardrobe, without me even realising that.

The reason for all this thinking is that House of Fraser menswear asked if I’d be interested in building a menswear outfit and making it feminine with accessories. I love doing this kind of challenges, so of course I said yes. I started with an actual menswear shirt and teamed it up with a pair of boyfriend jeans, and added a masculine watch. Then it was time to add the feminine touches, and I went for chunky heeled sandals, monochrome and gold clutch, long golden necklace and rounded sunglasses. And of course finished the outfit with lovely red lip crayon. What do you think of the result?


Shirt / Paita | Jeans / Farkut | Sunglasses / Aurinkolasit | Lip crayon / Huulipuna | Necklace / Kaulakoru | Watch / Kello | Clutch / Laukku | Heels / Kengät

Viimeisen viikon aikana olen ajatellut miten käytän miesten muotia ja maskuliinisia vaatteita tai asusteita omassa pukeutumisessani, ja ensimmäisenä ajatuksena oli sanoa, että en käytä niitä ollenkaan. Sitten tajusin, että esimerkiksi bomber takit tulevat alunperin miesten muodista, ja te kaikki olette varmana huomanneet miten paljon mä rakastan bombereita ;)! Mä myös käytän paljon Tomsin kenkiä, olen vihdoin löytänyt täydelliset boyfriend-farkut, ja entäs se hihaton boyfriend-bleiseri joka oli asukuvissakin joku päivä sitten? Jos käytän kelloa, niin rakastan sellaisia muhkeita ice watch:in näköisiä kelloja, ja olen viime aikoina ollut ihan hulluna lenkkareihin. Eli itseasiassa vaatekaapissani on aika paljonkin vaikutteita miesten muodista, vaikka en itse sitä tajunnutkaan.

Syy tähän pohtimiseen on se, että House of Fraser:in miesten osasto otti yhteyttä ja kysyi kiinnostaisiko minua rakentaa miehekäs asu, jonka tekisin feminiiniseksi asusteilla. Tykkään tällaisista haasteista ja leikittelystä tyylillä, joten toki sanoin kyllä. Aloitin valkoisella miesten paidalla, johon lisäsin boyfriend-farkut, ja lisäsin vielä maskuliinisen kellon. Sitten feminiinisiksi asusteiksi valitsin korko-sandaalit, musta-valko-kultaisen clutch-laukun, pitkän kultaisen kaulakorun ja pyöreät aurinkolasit. Ja tietysti viimesenä silauksena ihanan punaista huulipunaa. Mitäs olette tuloksesta mieltä?

** written in association with House of Fraser / kirjoitettu yhteistyössä House of Fraserin kanssa **

%d bloggers like this: